El passat 28 de febrer vam organitzar un taller de primers auxilis amb la Kandy Guerrero de Creu Roja Terrassa, a la Llar d’infants El Grimm.

maternart taller ennuegament

Els nens i nenes petits poden ennuegar-se fàcilment amb elements petits que troben, amb pedretes o amb el menjar. Quan comencen amb l’alimentació complementària, les mares i pares sovint patim davant la possibilitat que s’ennueguin i s’ofeguin. Amb aquest taller volem que guanyin seguretat i sàpiguen què fer i què no fer davant un ennuegament.

El taller, centrat en els ennuegaments infantils, és la primera sessió d’un grup de tres tallers destinats a proporcionar als adults la informació necessària per a que puguin auxiliar els infants en cas que sigui necessari. Els tres tallers són: ennuegaments infantils, RCP i lesions. Els diners recaudats es destinen íntegrament a programes de la Creu Roja de Terrassa.

En aquest primer taller, la Kandy ens va explicar les claus del que hem de fer davant un ennuegament d’un nen, un adult o una dona embarassada. També ens va explicar què no s’ha de fer mai en aquests casos (com ara fer cops a l’esquena o ficar els dits a la boca de la persona que pateix l’ennuegament) i com prevenir els ennuegaments, mostrant-nos els objectes que més ennuegaments provoquen.

Les mares, pares i avis assistents van poder practicar entre ells i amb una nina especial de manera que van quedar molt satisfets de l’aprenentatge realitzat. Per acabar, la Kandy els va aconsellar practicar el que han aprés un o dos cops per setmana, de manera que si mai es troben en la situació puguin actuar eficaçment.

Des de MaternArt agraeixo enormenent la col·laboració de la Llar d’infants el Grimm i de la Kandy Guerrero de Creu Roja Terrassa en l’organització d’aquest taller i a totes i tots els assistents. Sens dubte repetirem!

Comparteix a les Xarxes Socials: