Jamás pensé que esa etapa que tanto había soñado sería la peor de toda mi vida.

Qué poco nos hablan (a parte de vómitos y fatiga) de la de cosas que pueden pasar. Nueve meses de pruebas, médicos, nombres que suenan a chino, más pruebas y así cada vez que salía de una ecografía.
Mi resumen: MIEDO Y SOLEDAD.
Piensas que solo te pasa a ti, pero no, no estás sola, es esta sociedad que prefiere no contar lo realmente malo del tan idealizado embarazo! 
Recuerdo que cuando contaba algo de lo que me pasaba me decían “pero tú no digas esas cosas”o la típica frase “tú disfruta, que luego se te olvida”. Confirmo que no olvido lo vivido y no sé si volveré a pasar por ello, porque como bien dicen “cada embarazo es un mundo”. 

A día de hoy doy gracias a Dios por haber hecho que esa pesadilla acabara con una niña sana, nuestra mayor recompensa.

Esperanza

L’embaràs i els inicis de la maternitat poden ser difícils, però és un tema que resulta un tabú a la nostra societat. Se suposa que una dona embarassada travessa l’etapa més feliç de la seva vida, però no sempre és així. De fet és un ideal que sovint no s’acompleix i que omple d’insatisfacció les dones que transiteu embarassos de risc, difícils o complicats, ja sigui per complicacions de salut, per pèrdues gestacionals anteriors, perquè heu hagut de recórrer a tècniques de reproducció assistida o altres motius.

Com molt bé explica l’Esperanza en en seu testimoni, es va sentir sola i va sentir molta por. Com a psicòloga perinatal trobo que és molt injust haver de transitar un embaràs de risc, difícil o complicat sense un suport adequat.

Per això, et proposo formar part d’un grup de suport a l’embaràs online on poder compartir els dubtes, angoixes i alegries de l’embaràs, el naixement, el postpart, la lactància i la primera criança.

En el grup compartirem, aprendrem i buscarem solucions a les dificultats específiques que trobeu les dones que transiteu un embaràs de risc, difícil o complicat.
bellypainting maternart serveis embaràs risc suport emocional psicològic

De què parlarem?

Un grup de suport a l’embaràs no és només un recurs per quan hi ha dificultats. És un recurs que també ajuda a prevenir que situacions en principi lleus es converteixin en problemes més importants, com ara depressió prepart i postpart, dificultats de vincle amb el nadó, abandonament no desitjat de la lactància, crisis de parella… No oblidem que quan ens convertim en mares i pares tot el nostre món es posa potes enlaire!

En el grup de suport a l’embaràs de risc, difícil o complicat podem parlar de tot allò que et preocupa i no saps on preguntar, com per exemple,

 • les emocions relacionades amb l’embaràs: angoixa, tristesa, por…
 • l’embaràs després d’una pèrdua gestacional (“arc iris”)
 • la por al part
 • el pla de part
 • el vincle amb el nadó durant l’embaràs
 • els canvis que pot haver dins la parella
 • la relació amb la família extensa
 • com preparar-se per a la lactància
 • la preocupació sobre la prematuritat
 • llibres sobre embaràs i recursos pràctics
 • i tot allò que vulguis preguntar

Utilitzarem tècniques diverses que habitualment fem servir els i les psicòlogues per a què tingueu eines per a disminuir símptomes d’ansietat, estrès, depressió…

embaràs risc suport emocional psicològic

El grup de suport a l’embaràs de risc, difícil o complicat és també un recurs que ajuda a què les futures mares connecteu entre vosaltres i us feu costat. Formar part del grup d’embaràs t’ajudarà…

 • a aprendre coses noves,
 • a sentir-te més segura en les teves decisions,
 • a sentir-te acompanyada, escoltada i compresa
 • a disminuir la incertesa i l’angoixa
 • a ajustar les teves expectatives respecte el part i el postpart
 • a tenir més recursos

Com ho farem?

Els dilluns de 15.30 a 17.00 (hora de Barcelona) ens connectarem a Psypocket, una plataforma que compleix amb la normativa de seguretat i confidencialitat al 100%.

Si vius a Amèrica Llatina, també pots formar-ne part.

Cal inscripció per a reservar plaça. Farem un grup de 8 dones màxim per assegurar que tothom hi pugui participar i veure les altres mares còmodament.

psypocket grupo embarazo complidado psicología perinatal maternart
https://www.psypocket.es/

Atenció! Per cada dos mesos de grup et regalo una sessió individual si la necessites, per a què puguem abordar aspectes més concrets i personals.

Clica al botó de contacte, deixa les teves dades amb l’assumpte «grup de suport a l’embaràs de risc online» i et proporcionaré més informació.

Si no et va bé l’hora o el dia, escriu-me i digues quan t’aniria bé. T’avisaré si surt un grup que coincideixi amb les teves preferències.

Et convido també a apuntar-te a les newletters per estar al dia de les últimes entrades i novetats. Et convido també a llegir el testimoni que l’Esperanza ha compartit amb totes nosaltres sobre la seva vivència amb l’embaràs. Potser et sents indentificada.

Per últim, et convido a saber més sobre mi, i a navegar pel blog on trobaràs moltes entrades relacionades amb l’embaràs, el part… i altres temes.

Comparteix a les Xarxes Socials: