Has sentit a parlar del pla de part?

No saps què és i no te’n han parlat gaire a la preparació al part?

Vols saber de què va però et fa por o mandra haver de redactar-lo tu sola?

Vols saber quines implicacions positives té per a tu i el teu nadó?

Segueix llegint…

Acostumem a preparar-nos pel part, sí. Anem a les visites de seguiment amb la llevadora o la ginecòloga i fem el curs de preparació al part. Potser fem ioga, o gimnàstica específica,… i està molt bé fer-ho però…

Saps com vols que sigui el teu part?

Podem ESCOLLIR entre diverses opcions davant les intervencions mèdiques, però per escollir bé primer ens hem d’INFORMAR BÉ.

En aquest sentit, el pla de part és clau per sentir-te més segura en el moment del part.

El pla de part és un document que redacta la dona embarassada on expressa com desitja que sigui atès el seu part. El document de pla de part del Ministeri de Sanitat comença així:

«Este plan de parto es un documento en el que la mujer puede expresar sus preferencias, necesidades, deseos y expectativas sobre el proceso del parto y el nacimiento. Disponer de esta información por escrito será de gran ayuda para el equipo professional que atiende en el momento del parto, facilitará la comprensión del proceso y la participación activa tanto de la mujer como de su pareja o acompañante, y evitará tener que comunicar sus preferencias el día del parto, momento en que el estado emocional y físico es más vulnerable y la mujer se halla centrada en el proceso vivencial.»

Ministeri de Sanitat

Aquest document reconeix les preferències, necessitats, desitjos i expectatives de la mare en relació a l’experiència de part, perquè saben de la seva importància de cara al bon desenvolupament del part.

Podem escollir i s’han de respectar els nostres desitjos informats

Per tant,  el pla de part és una eina de comunicació entre la dona i el personal sanitari que afavoreixi no haver de demanar gaire cosa en un moment tan delicat en què es troba en un estat alterat de consciència, necessari per al bon desenvolupament del part.

En aquestes entrades del nostre blog podràs conéixer què és un pla de part i quins beneficis us aporta i què has de tenir en compte per a redactar-lo

Des de MaternArt podem assessorart-te, aportar-te models i acompanyar-te en el camí de presa de decisions per a què el teu pla de part respongui a les teves expectatives, desitjos i necessitats i augmentar les probabilitats que el teu part sigui com esperes.

Si necessites més informació o vols que t’assessorem en el redactat, no dubtis en posar-te en contacte amb mi sense compromís!

    Abans d’enviar la sol·licitud, heu de llegir la informació bàsica sobre protecció de dades.

    Vull rebre informació sobre activitats i serveisNo vull rebre informació sobre activitats i serveis